Vaihtamalla kiuaskivet säännöllisesti vältyt ikäviltä yllätyksiltä

Milloin olet viimeksi vaihtanut kiuaskivet? Oletko huomannut kiukaan kivien pinnan laskeneen alaspäin vuosien saatossa? Voi olla, että on aika vaihtaa kiuaskivet uusiin. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että kiuaskivet tulisi vaihtaa noin...

Kiuaskivet tulee vaihtaa noin 100:n lämmityskerran välein.

Milloin olet viimeksi vaihtanut kiuaskivet? Oletko huomannut kiukaan kivien pinnan laskeneen alaspäin vuosien saatossa? Voi olla, että on aika vaihtaa kiuaskivet uusiin. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että kiuaskivet tulisi vaihtaa noin 100:n saunomiskerran välein – eli esimerkiksi jos saunot kahdesti viikossa, sopiva kiuaskivien vaihtoväli on kerran vuodessa. 

Kiuaskivien kunnolla on suora vaikutus kiukaan käyttöikään. Jos kiuaskiviä ei vaihdeta, ne alkavat murenemaan ja voivat pahimmillaan vaurioittaa kiukaan vastuksia, jolloin kiukaan lämmitysaika pitenee ja sähkönkulutus kasvaa. Pidä siis vaihtoväli mielessä ja muista seurata kivien kuntoa, sillä jos kivet näyttävät murenevan, on aika vaihtaa ne. 

Kun aloitat kivien vaihtamisen, ota ensin vanhat kivet pois ja siivoa kiukaan sisältä mahdollinen murentuneiden kivien aiheuttama roska. Olennaista on myös se, kuinka asettelet uudet kiuaskivet kiukaaseen. Uudet kiuaskivet kannattaa huuhdella vedellä ennen niiden latomista kiukaaseen. Kiuaskivet tulisi latoa aina niin, että vastusten sisäpuolelle tulevat kivet asetellaan väljemmin ja vastusten ulkopuolelle tiiviimmin. Näin varmistat, että ilma kiertää vastusten ympärillä. Kivet eivät saa myöskään kiilata tai painaa vastuksia niin, että ne vääntyvät. Suosittelemme käyttämään hanskoja kiviä vaihtaessa.

Rakka-kiukaan uloimmat reikäkivet tarvitsee vaihtaa vain 3-5:n sisäkivien vaihtokerran jälkeen.

Mondexin erikoisuus, ulkoisesti pelkästä kivestä koostuva Rakka-kiuas vaatii erityiset reikäkivet uloimmiksi kiviksi. Reikäkivien osalta tarvittava vaihtoväli on pidempi, mutta reikäkivien sisäpuolelle jäävät sisäkivet tulee muistaa vaihtaa normaalin vaihtovälin, eli noin 100:n lämmityskerran mukaisesti. Samalla kerralla reikäkivien paikkaa voi vaihtaa päikseen niin, että aiemmin alempana olleet kivet siirretään ylemmäs ja toisin päin. Ylempänä oleviin reikäkiviin kohdistuu enemmän lämpöä kiukaan ollessa päällä, mikä kuluttaa ylempiä reikäkiviä enemmän. Reikäkivet on hyvä vaihtaa noin 3-5:n sisäkivien vaihtokerran jälkeen.

Mondexin eri kiuasmallien kivimäärät löydät valitsemalla ensin kiukaan kiukaat-välilehdeltä ja sen jälkeen klikkaamalla auki kiukaan tekniset tiedot.

Mondex 

Tervetuloa verkkokauppaan!

Uudesta verkkokaupastamme löydät
Mondex kiukaaseen osia joilla saat uudistettua kiuastasi.
Klikkaa itsesi ostoksille!

Verkkokauppaan »

Rekisteröi kiukaasi!

Oletko jo ostanut Mondex-kiukaan? Rekisteröimällä kiukaasi
neljän viikon sisällä ostohetkestä saat sille vuoden lisätakuun!

Rekisteröi kiukaasi »

Hyvän löylyn vinkit

Jokainen sauna on meille erityinen ja tärkeä. Saunasi ansaitsee täydellisesti sopivan kiukaan, josta irtoavat löylyt ovat nautiskelijoille mieleisiä.

Lue vinkit »

Viisi syytä valita Mondex

Mondex-tuotteilla on perinteitä jo 30 vuoden edestä. Valmistamme puu- ja sähkökiukaita sekä kivipattereita, joissa yhdistyvät kehittynyt tekniikka, korkealaatuinen design sekä aidot, suomalaiset materiaalit.

Lue lisää »