Vihta vai vasta? Näin sidot juhannusvihdan tai –vastan!

Juhannukseen kuuluu perinteisesti muun muassa mökkeily, grillaaminen ja saunominen. Juhannusvihdalla tai –vastalla luot erityisen tunnelman ja juhlan tuntua juhannussaunaan. Juhannusviikon kunniaksi julkaisemme vihdan/vastan sitomisohjeen. Ohje perinteisen juhannusvihdan sitomiseen Kerää vihdaksi...

Juhannukseen kuuluu perinteisesti muun muassa mökkeily, grillaaminen ja saunominen. Juhannusvihdalla tai –vastalla luot erityisen tunnelman ja juhlan tuntua juhannussaunaan. Juhannusviikon kunniaksi julkaisemme vihdan/vastan sitomisohjeen.

Ohje perinteisen juhannusvihdan sitomiseen

Kerää vihdaksi sopivan kokoinen nippu koivun oksia.

Siisti oksien alareunat niin, että kädensijan kohdalle ei jää oksia.

Sitomista varten tarvitset koivun oksan, joka kuoritaan kauttaaltaan veitseä apuna käyttäen. Lisäksi oksa tulee kieputtaa kierteelle, jotta se on tarpeeksi notkea sitomiseen.

Ota ote kädensijasta ja työnnä sitomiseen käytettävä oksa muiden oksien läpi hieman käden yläpuolelta niin, että sitomiseen käytettävän oksan häntää jää enää noin 10 cm esille. Hännän voit piilottaa oksien väliin.

Kierrä sitomisoksa muutaman kerran kädensijan ympäri ja vedä silmukalle, ensin kädensijan yläpuolelta ja sitten kädensijan alapuolelta. Muista kiristää silmukat kunnolla.


Käännä sitomisoksan loppupää lenkiksi työntämällä se sitomiskohdan ali oksien sekaan. Siisti vielä lopuksi oksien päät tasaisiksi pari senttiä alemman sitomiskohdan alapuolelta ja vihta on valmis!


Näin vihta on valmiina juhannussaunaa varten! Mukavaa juhannusta!

Tervetuloa verkkokauppaan!

Uudesta verkkokaupastamme löydät
Mondex kiukaaseen osia joilla saat uudistettua kiuastasi.
Klikkaa itsesi ostoksille!

Verkkokauppaan »

Rekisteröi kiukaasi!

Oletko jo ostanut Mondex-kiukaan? Rekisteröimällä kiukaasi
neljän viikon sisällä ostohetkestä saat sille vuoden lisätakuun!

Rekisteröi kiukaasi »

Hyvän löylyn vinkit

Jokainen sauna on meille erityinen ja tärkeä. Saunasi ansaitsee täydellisesti sopivan kiukaan, josta irtoavat löylyt ovat nautiskelijoille mieleisiä.

Lue vinkit »

Viisi syytä valita Mondex

Mondex-tuotteilla on perinteitä jo 30 vuoden edestä. Valmistamme puu- ja sähkökiukaita sekä kivipattereita, joissa yhdistyvät kehittynyt tekniikka, korkealaatuinen design sekä aidot, suomalaiset materiaalit.

Lue lisää »