Siirry sisältöön

Tunturipurot, kirkkaat kesäyöt, tyyni järven selkä, koivulehdon tuoksu ja mökit. Ne ovat kaikki osa suomalaista sielunmaisemaa – aivan kuten saunakin. Suomalaisuuden yksi syvimmistä olemuksista on meidän ikioma saunakulttuurimme. Olipa kyseessä sitten vaellus metsässä tai raskas työpäivä, molempien jälkeen käynti löylyissä rentouttaa ja virkistää. Saunominen on rituaalinomaista kehon ja mielen puhdistautumista ja jotain lähes pyhää meille suomalaisille. Saunomisesta löytyy paljon tarinoita – ja parhaimmat niistä kertoo suomalainen Mondex.

Design, laatu ja kotimaisuus – tätä kaikkea on Mondex. Suomalaisen Mondexin oma tarina sai alkunsa Keski-Pohjanmaalla Kokkolassa vuonna 1992. Ensimmäiset kiukaamme olivat pehmeälöylyisiä vuolukivikiukaita, jotka mullistivat kotimaisten sähkökiukaiden markkinat. Vuosien saatossa olemme kehittäneet osaamistamme, panostaneet joka vuosi enemmän kotimaisuuteen ja suomalaisen saunakulttuurin kehittämiseen, sekä laajentaneet valikoimaamme tasaisin väliajoin uusilla, viimeistä yksityiskohtaa myöten hiotuilla tuotteilla. Tänä päivänä valikoimastamme löytyy edelleen aitoja ja alkuperäisiä vuolukivikiukaita, niin kuin myös kattava valikoima erilaisia sähkö- ja puukiukaita, ja vuonna 2022 lanseerasimme ensimmäiset WiFi-ohjattavat kiukaamme. Kiukaiden lisäksi valikoimaamme sisältyy turvalliset ja luonnonläheiset kivipatterit. Me Mondexilla katsomme eteenpäin ja haluamme olla osana kehittyvää, modernia ja kotimaista saunaa myös tulevaisuudessa!

Meille Mondexilla on tärkeää pitää tuotteidemme kotimaisuusaste mahdollisimman korkeana, ja valmistamme tänäkin päivänä kaikki tuotteemme Suomessa. Mondex yhdistyi osaksi ylivieskalaista Premec Oy:tä alkuvuodesta 2016. Kaikkien tuotteidemme suunnittelu, valmistus ja kokoonpano tapahtuu omalla tehtaallamme Pohjois-Pohjanmaalla Ylivieskassa, moderneissa ja jatkuvasti laajentuvissa tuotantotiloissa, joissa työskentelee yhteensä yli 100 henkilöä sekä Mondexin tuotteiden, että ohutlevymekaniikan sopimusvalmistuksen parissa. Kotimaisuudesta kertoo myös kaikille tuotteillemme myönnetty Avainlippu-merkki. Alkuvuodesta 2022 Premec Oy liittyi osaksi Darekon Oy Ltd:n konsernia, ja tänä päivänä Mondexin takana on jo useita satoja henkilöitä työllistävä, kansainvälisesti toimiva ja vakaa konserni.