Hoppa till innehåll

Strömmande bäckar, ljusa sommarnätter, lugna sjöar, stugor och doften av björkar. Allt detta är en del av det finska landskapet, precis som bastun. En av Finlands mest grundläggande aspekter är vår bastukultur. Oavsett om du har varit ute och vandrat i skogen eller bara haft en tuff dag på jobbet, kommer ett bastubad att ge dig en uppfriskande avkoppling. I bastun rengör vi våra kroppar och sinnen, något nästan heligt för oss finländare. Det finns många historier om bastukulturen, och de bästa berättas av finska Mondex. 

Finland, design och kvalitet, det är vad Mondex handlar om. Historien om den finska bastutillverkaren Mondex började 1992 i Karleby, Mellersta Österbotten. Våra första bastuaggregat var täljstensaggregat som revolutionerade den finska marknaden för elektriska bastuaggregat. Under åren har vi utvecklat vår expertis, gjort större och större investeringar i att utveckla den finska bastukulturen och utökat vårt sortiment med nya produkter förfinade in i minsta detalj. Idag erbjuder vi fortfarande de ursprungliga täljstensaggregaten, men också ett omfattande utbud av el- och vedaggregat. 2022 lanserade vi våra första WiFi-styrda aggregat. Förutom aggregat tillverkar vi också säkra, naturliga stenradiatorer. För oss på Mondex är det viktigt att fortsätta blicka mot framtiden och vara en del av den ständigt föränderliga, moderna finska bastukulturen! 

Lokalproduktion är viktigt för Mondex och vi tillverkar alla våra produkter i Finland. I början av 2016 slogs Mondex samman med Premec Oy med säte i Ylivieska. Alla våra produkter designas, tillverkas och monteras i vår fabrik i Ylivieska, Norra Österbotten. Vi har över 100 anställda som arbetar i våra moderna och ständigt växande produktionsanläggningar och som tar hand om både Mondex-produktionen och kontraktstillverkning av plåt. Alla våra produkter bär det finska nyckelflaggancertifikatet. I början av 2022 blev Premec Oy en del av gruppen Darekon Oy Ltd, och idag har Mondex också stödet av en stabil, internationellt verksam koncern som sysselsätter hundratals människor över hela världen.