Siirry sisältöön

Täydelliset löylyt ovat jokaisen saunojan makuun

Mistä tiedän mistä kiukaasta saan parhaat löylyt, kun vaihtoehtoja on niin monia?

Täydelliset löylyt ovat juuri sellaiset, kuin kukin saunoja haluaa

Tämä lienee hyvin yleinen kysymys rakentajien, remontoijien tai muuten vain uutta kiuasta vaihtavien keskuudessa. Niin kuin kiukaitakin, on myös saunojia monenlaisia. Siksipä täydelliset löylyt voivat olla millaiset vain, kunhan ne ovat juuri sellaiset, kuin kukin saunoja haluaa!

Mondex Tenon aukotettu rakenne mahdollistaa monipuoliset löylyt pienessäkin saunassa.
Aukotettu rakenne mahdollistaa monipuoliset löylyt pienessäkin saunassa.

Kiukaan ostaja saattaa päätyä sähkökiukaaseen jo sen vuoksi, että saunaan ei pysty puukiuasta asentamaan hormin puuttuessa. Monet ovat kuitenkin sitä mieltä, että ei ole puukiukaan löylyjä voittanutta - ovathan puukiukaan löylyt ihanan pitkät ja kosteat. Meillä on kuitenkin hyviä uutisia sinulle, joka et pysty puukiuasta saunaasi asentamaan, sillä myös sähkökiukaasta voi saada pitkät ja kosteat löylyt!

Mondexin sähkökiukaille ominaista on aukotettu vaippa, joka tarkoittaa sitä että kivet näkyvät ulospäin myös kiukaan kyljistä. Kun ulkovaippa ei ole kivien edessä, löylyä voi heittää suoraan kiville myös kiukaan kyljistä, mikä mahdollistaa monipuoliset löylyt: heittämällä vettä kiukaan alaosaan ja kylkiin saat pitkät ja kosteat löylyt, ja jos taas olet enemmän kovien löylyjen ystävä, kovat löylyt saat valuttamalla vettä hitaasti suoraan kiukaan päälle. Kiukaan aukotettu ulkovaippa takaa sen, että yhdestä ja samasta kiukaasta saa löylyt moneen makuun. Jos haluat vieläkin pehmeämmät ja kosteammat löylyt, niin asettele päällimmäisiksi kiuaskiviksi vuolukiviset Mondex-löylykivet. Lisää vinkkejä löylyihin löydät hyvän löylyn vinkeistämme.

Mondex Rakka-kiuas

Rakka-kiukaan ainutlaatuinen rakenne yhdessä massiivisen kivimäärän kanssa höyrystää veden niin, että löylyt ovat mehevät, pitkät ja kosteat, aivan kuin puukiukaassa.

Mondexin erikoisuus on ainutlaatuinen Rakka-designkiuas (kuvassa), jonka rakenne on patentoitu. Patentoidun rakenteensa ansiosta Rakassa ei ole ulkovaippaa lainkaan ja ulospäin kiuas näyttää koostuvan ainoastaan kivistä. Rakan salaisuus piilee uloimman kivikerroksen muodostavissa reikäkivissä, jotka pudotetaan rosteritankoihin. Näin uloimmat reikäkivet pysyvät tukevasti paikallaan, muodostaen kiukaalle ulkokuoren. Rakan massiivinen kivimäärä yhdessä patentoidun rakenteen kanssa mahdollistaa samanlaiset löylyt kuin puukiukaassa.

Kaikki Mondexin kiukaat ovat suunniteltu niin, että niistä saa löylyt moneen makuun. Apua oikean teholuokan kiukaan valintaan saat kätevästä kiuasvalitsimestamme - syötä vain saunan mitat sekä käytetyt materiaalit ja valitsin näyttää mitkä kiukaistamme sopivat juuri sinun saunaasi! Testaa kiuasvalitsinta klikkaamalla tästä.