Siirry sisältöön

Kotimainen vuolukivikiuas tarjoaa pehmeät löylyt – näin vuolukivikiuas toimii

Meillä on vinkki sinulle – vuolukivikiuas on oivallinen valinta, jos olet pehmeiden, kosteiden ja pitkien löylyjen ystävä!

Monipuolinen vuolukivikiuas tarjoaa pehmeät löylyt

Oletko muistanut kiinnittää uutta kiuasta hankkiessa huomiota omiin saunamieltymyksiisi?

Vuolukivikiuas on jo miltei legendaksi muodostunut kiuas suomalaisen saunan ystävien keskuudessa, mutta tiedätkö, kuinka vuolukivikiuas eroaa muista sähkökiukaista? Mondexin vuolukivikiukaiden ulkopinnalla on käytetty runsaasti vuolukiveä, joka lämpenee tasaisesti koko pinta-alaltaan. Löylyä heitettäessä vesi valuu pitkin kiukaan laajaa vuolukivipintaa ja höyrystyy happirikkaiksi, pehmeiksi, kosteiksi ja pitkiksi löylyiksi. Kiukaan tarkkaan suunniteltu rakenne yhdessä suuren vuolukivipinta-alan kanssa takaa ihanan pehmeät löylyt, joista nauttisi mielellään vaikka joka päivä!

Sen lisäksi, että vuolukivikiukaan pehmeät löylyt ovat omaa luokkaansa, on vuolukivikiuas myös monipuolinen kiuas, joka sopii monenlaiseen saunaan. Kiukaan voi niin halutessaan upottaa lauderakenteeseen, jolloin lauteelle jää enemmän tilaa - upottamiseen tarvitset vain lisävarusteena ostettavan upotuskauluksen. Vuolukivikiukaan asennusta saunaan helpottaa myös se, että kiuas asennetaan suoraan seinään kiinni, jolloin kiukaan taakse ei tarvitse jättää suojaetäisyyttä. Lisäksi vuolukivikiukaan kaikki paino on sen jaloilla, jolloin seinää ei tarvitse vahvistaa kiukaan asennusta varten. Näin ollen vuolukivikiuas sopii monen muotoiseen ja -kokoiseen saunaan.

Mondex oli aloittaessaan maailman ensimmäinen vuolukivikiukaiden valmistaja ja Mondexin yli 28-vuotisen historian ensimmäiset kiukaat olivat nimenomaan vuolukivikiukaita. Reilun 28 vuoden aikana olemme hioneet vuolukivikiukaiden tekniikan ja designin huippuunsa. Vuosien saatossa kiuasvalikoimamme on laajentunut myös muunlaisilla kiukailla, mutta tänäkin päivänä valikoimaamme sisältyy neljä perinteistä ja alkuperäistä vuolukivikiuasta - Ahti, Ukko, Louhi ja Hiisi. Vuolukiven karheaa kauneutta ilmentävät Ukko, Hiisi ja Louhi, kun taas Ahdin vesiurilla varustettu vuolukivi on tasaisen sileää. Ahti ja Ukko ovat mekaanisella ohjauksella varustettuja malleja ja Louhi ja Hiisi –kiukaissa on käytössä älykäs ohjauselektroniikka, jonka avulla kiuas lämmittää saunan joka kerta juuri optimaaliseen lämpötilaan asti. Mikä parasta – kaikki vuolukivikiukaamme, niin kuin muutkin kiukaamme, ovat Avainlipulla varustettuja, Suomessa valmistettuja tuotteita.

Mondex Louhi vuolukivikiuas

Vuolukivikiuas pähkinänkuoressa

Mikä on vuolukivikiuas?

Vuolukivikiuas on sähkökiuas, jonka ulkopinnalla on käytetty vuolukiveä.

Miksi valita vuolukivikiuas?

Vuolukiukaan tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu pehmeät löylyt, joten se sopii erityisesti pehmeiden, kosteiden löylyjen ystävälle.

Millaiseen saunaan vuolukivikiuas sopii?

Millaiseen vain saunaan, silloin kun kiukaaksi halutaan sähkökiuas. Vuolukivikiuas asennetaan seinään kiinni, mutta sen paino on jaloilla, joten seinään ei tarvita vahvistusta. Vuolukivikiukaan voi myös niin halutessaan upottaa lauteeseen.

Millaisia vuolukivikiukaita on olemassa?

Mondexin valikoimaan kuuluu neljä erilaista vuolukivikiuasta: Ahti, Ukko, Louhi ja Hiisi. Näistä Ahti ja Ukko ovat perinteisellä, mekaanisella ohjauksella varustettuja kiukaita, kun taas Louhi ja Hiisi käyttävät älykästä ohjauselektroniikkaa. Ahti-kiukaassa käytetty, vesiurilla varustettu vuolukivi on sileää, kun taas Ukon, Louhen ja Hiiden vuolukivi on kauniin rosoista. Mondexin vuolukivikiukaat ovat saatavilla useassa eri teholuokassa, välillä 6kw – 9kW.

Kuinka valita sopiva kiuas?

Saunaasi sopivan vuolukivikiukaan – tai muun kiukaan – saat selville kiuasvalitsimen avulla. Syötä vain saunasi tiedot, niin kiuasvalitsin näyttää, mitkä kiukaistamme ovat juuri sinun saunaasi sopivia. Lopullisen valinnan teet sinä itse!