Puukiuas vesisäiliöllä vai ilman? Näin valitset sopivan puukiukaan saunaasi

PUUKIUAS VESISÄILIÖLLÄ VAI ILMAN? Onko sinulla haaveissa puukiuas, vesisäiliöllä tai ilman? Puukiukaan löylyt ovat monelle harvinaista herkkua, joista pääsee nauttimaan piha- ja mökkisaunoissa. Myös moni omakotitaloasuja valitsee puukiukaan saunaansa, sen...

PUUKIUAS VESISÄILIÖLLÄ VAI ILMAN?

Onko sinulla haaveissa puukiuas, vesisäiliöllä tai ilman? Puukiukaan löylyt ovat monelle harvinaista herkkua, joista pääsee nauttimaan piha- ja mökkisaunoissa. Myös moni omakotitaloasuja valitsee puukiukaan saunaansa, sen luoman ainutlaatuisen tunnelman sekä pehmeiden löylyjen vuoksi. Joskus saunassa on jopa puukiuas ja sähkökiuas vierekkäin. Mutta kuinka valitsen sopivan puukiukaan saunaani? Huomioithan ainakin tässä artikkelissa kerrotut seikat uutta puukiuasta hankkiessasi!

Puukiuasta valittaessa tärkeitä kysymyksiä ovat muun muassa halutaanko puukiuas vesisäiliöllä vai ilman, ja minkälainen tila saunassa on kiukaalle. Ensimmäinen tärkeä seikka puukiuasta valitessa on kiukaan vaatimat suojaetäisyydet. Mittaa, minkä kokoinen paikka saunassasi on kiukaalle, ja vertaa sitä haluamasi puukiukaan mittoihin sekä suojaetäisyyksiin.

Vesisäiliöllinen puukiuas tulee usein kyseeseen silloin, kun saunaan ei tule lämmintä vettä. Puukiukaan vesisäiliössä pesuvesi lämpenee ekologisesti samaan aikaan kiukaan kanssa. Mikäli tarvitset puukiukaan vesisäiliöllä, niin tarkastele saunaasi ja mieti, kummalla puolella kiuasta vesisäiliön olisi hyvä sijaita, eli kummalla puolella on enemmän tilaa hanan käyttämiseen. Turvallisuussyistä kiuasta ei tule sijoitella niin, että hana on vaikeasti saavutettavissa. Sen sijaan, vesiastia tulee mahtua asettamaan vaivattomasti hanan alle, sekä täytön jälkeen nostamaan turvallisesti pois hanan alta.

Huom! Muistathan, että puukiukaan vesisäiliössä tulee olla vettä aina, kun kiuasta aletaan lämmittämään.

Motti on puukiuas vesisäiliöllä

Puukiukaan vesisäiliön hana tulee olla helposti ja turvallisesti tavoitettavissa

Huomioi puukiukaan hormiliitäntä

Kolmas huomioitava asia puukiuasta valittaessa on hormiliitännän sijainti. Mondexin puukiukaissa hormiliitäntä on aina sekä kiukaan päällä että kiukaan takana.

Puukiukaille on saatavilla lisätarvikkeena kiukaan päälle ja hormin ympärille asennettavia kivikoreja, sekä kiukaan alle asennettavia suoja-alustoja. Kivikorin avulla saunassa voidaan hyödyntää myös hormin lämpö sekä kasvattaa kiukaaseen menevien kiuaskivien määrää. Suoja-alusta kohottaa puukiuasta hieman lattiasta irti, samalla suojaten saunan lattiaa tai vesieristystä.

Mondexin kotimaiset puukiukaat

Mikäli puukiuas vesisäiliöllä on valintasi, niin tutustu Mondex Mottiin. Motti on klassinen puukiuas, jonka suojaetäisyydet ovat pienet. Motti on saatavilla joko vesisäiliöllä tai ilman, ja vesisäiliön sijainnin voi valita kummalle puolelle kiuasta haluaa. Mikäli taas saunaasi tulee juokseva vesi ja et tarvitse vesisäiliötä, voit valita Motin vesisäiliöttömän version, ja kauniin pyöreän Klapi-kiukaan väliltä. Klapi on kaunis, pyöreästi muotoiltu puukiuas pienillä suojaetäisyyksillä. Klapin koko on optimaalinen ja suojaetäisyydet pienet, joten se sopii pienempäänkin tilaan. Niin kuin kaikki muutkin kiuasmallimme, myös puukiukaat Klapi ja Motti ovat Avainlipputuotteita ja valmistetaan omalla tehtaallamme Ylivieskassa. Puukiukaamme löydät kiukaat-sivulta.

Kiinnostuitko Mondexin puukiukaista? Löydä lähin Mondex-jälleenmyyjäsi!

Tervetuloa verkkokauppaan!

Uudesta verkkokaupastamme löydät
Mondex kiukaaseen osia joilla saat uudistettua kiuastasi.
Klikkaa itsesi ostoksille!

Verkkokauppaan »

Rekisteröi kiukaasi!

Oletko jo ostanut Mondex-kiukaan? Rekisteröimällä kiukaasi
neljän viikon sisällä ostohetkestä saat sille vuoden lisätakuun!

Rekisteröi kiukaasi »

Hyvän löylyn vinkit

Jokainen sauna on meille erityinen ja tärkeä. Saunasi ansaitsee täydellisesti sopivan kiukaan, josta irtoavat löylyt ovat nautiskelijoille mieleisiä.

Lue vinkit »

Viisi syytä valita Mondex

Mondex-tuotteilla on perinteitä jo 30 vuoden edestä. Valmistamme puu- ja sähkökiukaita sekä kivipattereita, joissa yhdistyvät kehittynyt tekniikka, korkealaatuinen design sekä aidot, suomalaiset materiaalit.

Lue lisää »