Företagsberättelse

Passion för bastubad, inhemsk design och finsk sisu. Allt detta är Mondex.

Lär dig mer »

Fjällbäckar, ljusa sommarnätter, spegelblanka fjärdar, doftande björkar och sommarstugor. Alla dessa sitter djupt rotade i den finska folksjälen – liksom även bastun. En av de saker som sitter djupast i den genuint finländska karaktären är vår bastukultur. Efter såväl en vandring i skogen som en tung arbetsdag är ett bastubad både avkopplande och uppfriskande. Ett bastubad är en rituell rening av både kropp och själ och någonting nästan heligt för oss finländare. Det berättas många historier om bastun – och de bästa berättas av Mondex.

Mondex berättelse fick sin början i Karleby för mer än 28 år sedan. Våra första bastuaggregat var täljstensaggregat som bjöd på fantastiska bastubad och formligen revolutionerade marknaden för inhemska elektriska bastuaggregat. Under åren har vi förbättrat vårt kunnande och satsat mer på inhemskt ursprung och på att utveckla den finländska bastukulturen. Vi på Mondex blickar framåt och vill vara en del av den innovativa och moderna inhemska bastukulturen även i framtiden!

För oss på Mondex är det viktigt att våra produkter har ett så inhemskt ursprung som möjligt. Planering, tillverkning och montering av alla våra produkter sker inom Finlands gränser. Ett bevis på detta är att våra produkter är märkta med Nyckelflaggan. Mondex blev en del av koncernen Premec Oy i början av 2016. Premecs know-how och moderna fabrik i kombination med Mondex varumärke och kunnande garanterar tillverkningen av tillförlitliga och högklassiga bastuaggregat även de kommande årtiondena.

Val av bastuaggregat

För oss är varje bastu speciell och viktig. Din bastu förtjänar ett aggregat som passar perfekt och som bastunjutare gillar.

Val av bastuaggregat »

Fem skäl att välja Mondex

Mondex-produkterna har över 28 år gamla traditioner. Vi tillverkar vedeldade och elektriska bastuaggregat där högteknologi, högklassig design, samt genuina finska material förenas.

 

Läs mer »