Siirry sisältöön

Sähkökiuas pieneen saunaan – 4 kotimaista vaihtoehtoa

Mietitkö, millainen sähkökiuas pieneen saunaan olisi paras? Aiheuttaako saunan koko päänvaivaa, mutta et halua tinkiä kiukaan ulkonäöstä etkä hyvistä löylyistä?

Sähkökiuasta saunaan valitessa on otettava huomioon muun muassa saunan koko, eristys, toivottu lämpötila, asennustila, suojaetäisyydet ja tietenkin omat mieltymykset. Pienessä saunassa täytyy kiinnittää erityistä huomiota tilan koosta johtuen kiukaan suojaetäisyyksiin. On siis tärkeää omien mieltymysten lisäksi panostaa turvallisuuteen ja valita kiuas, joka tarjoaa optimaalisen suorituskyvyn pieneen saunatilaasi.

Parhaat löylyt pieneen saunaan sähkökiukaasta saat kun kiuas on riittävän tehokas. Jos saunasi tilavuus haastaa valitun kiukaan suorituskyvyn äärirajoille, suositeltavaa on valita suurempitehoinen kiuas. Sähkökiuas, joka on liian pienitehoinen, lämmittää saunan hitaasti ja voi johtaa siihen, ettei löylyistä tule riittävän hyviä. Toisaalta liian tehokas kiuas lämmittää saunan liian nopeasti, jolloin kivet eivät ehdi lämmetä tarpeeksi ja löylyn laatu kärsii. Lue myös aiemmin julkaisemastamme artikkelista vinkit sopivan tehoisen kiukaan valintaan!

Pieni sauna ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun täytyisi tinkiä saunaelämyksestä tai sähkökiukaan ulkonäöstä – päinvastoin! Tässä artikkelissa esittelemme neljä loistavaa pieneen saunaan sopivaa kotimaista sähkökiuasvaihtoehtoa Mondexin valikoimasta.

Mondex Aura kulmakiukaan avulla saat pienen saunan hukkaneliöt hyötykäyttöön

Mondex Aura kulmakiuas on nappivalinta pienen saunan hukkaneliöiden tehokkaaseen hyödyntämiseen. Se on myös toimiva upotettu kiuas pieneen saunaan, jos sellainen on etsinnässä. Mondex Auran selkeä ja linjakas muotoilu on moderni ja tuo saunaasi takuulla tyylikkään ilmeen. Kiukaan suuresta 70 kg:n kivimäärästä saa monipuolisesti erilaiset löylyt heittämällä vettä joko kiukaan etuosaan tai päälle.

Mondex Aura 6,6 kW sopii 5—9 m3 kokoisiin saunoihin. Kulmaan asennettava Aurassa suojaetäisyys eteen vain 100 mm. Aura on siis todellinen sähkökiukaiden tilaihme pieneen saunaan.

Saunan nurkkaan, seinään asennettava kiuas ottaa tehokkaasti käyttöön neliöitä, jotka muuten jäisivät hukkatilaksi. Koska kiukaan paino on sen omilla jaloilla, ei seinään kohdistu tässäkään vaihtoehdossa painorasitusta. Voit myös upottaa Auran lauderakenteisiin, lisävarusteena myytävän upotuskauluksen ansiosta. Saatavilla erillis- ja WiFi-ohjaus.

Mondex Aura kulmakiuas edestä.
Mondex Aura on saatavissa mustana ja rosterisena.
Mondex Aura kulmakiuas teräs sivusta.

Mondex Ahti on pieneen saunaan sopiva aito alkuperäinen vuolukivikiuas

Mondex Ahti on aito ja alkuperäinen Mondexin vuolukivikiuas, joka lämpenee koko mitaltaan ja antaa kosteat ja happirikkaat löylyt pienempäänkin saunaan. Vuolukivikiukaan etu onkin erityisesti siinä, että se antaa aina kosteat ja pehmeät löylyt, vaikka kiuas olisi päällä pitempäänkin. Ruostumaton ja kestävä RST-teräs sekä pelkistetty ja sileä vuolukivi tuovat klassista ja ajatonta linjakkuutta saunaasi. Vuolukivikiuas on siis oiva sähkökiuas pieneen saunaan!

Mondex Ahti 6 kW sopii 5—8 m3 kokoisiin saunoihin. Seinään asennettavan Ahtin suojaetäisyys eteen on 200 mm ja sivulle vain 70 mm.

Ahti vuolukivikiuas asennetaan seinään, mutta kiukaan paino on sen omilla jaloilla, joten seinään ei kohdistu painorasitusta. Kiuas voidaan upottaa lauderakenteisiin lisävarusteena myytävän upotuskauluksen avulla. Mondex Ahti-kiukaassa on helppokäyttöinen, perinteinen mekaaninen ohjaus. Käyttökytkimet voidaan asentaa eteen, vasemmalle tai oikealle.

Mondex Ahti vuolukivikiuas.
Mondex Ahti on perinteinen vuolukivikiuas.
Mondex Ahti vuolukivikiuas sivusta.

Mondex Teno on edullinen energiatehokas sähkökiuas pieneen saunaan

Mondex Teno on pieni ja edullinen seinäkiuas, joka mahtuu kaikkein pienimpiinkin saunoihin. Teno on lisäksi energiatehokas sähkökiuas sen ainutlaatuisten spiraalivastusten ansioista. Se on yksi suosituimmista kiuasmalleistamme, sillä se on monipuolinen ja nopeasti lämpenevä seinäkiuas, joka sopii monenlaiseen saunaan. Seinäkiukaaksi Tenossa on suuri 40 kg kivimäärä, joka antaa monipuoliset löylyt aina varpaista kattoon asti. Voit vaihdella löylyn laatua pehmeistä ärhäkkäämpiin heittämällä vettä kiukaan kylkeen tai päälle.

Mondex Teno 6,6 kW sopii 6—9 m3 kokoisiin saunoihin. Suojaetäisyydet eteen ja sivulle ovat vain 100 mm. Teno on siis todellinen tilaihme sähkökiuas pieneen saunaan.

Mondex Teno asennetaan perinteisesti seinään. Mukana tuleva seinäasennuslevy helpottaa kiukaan asentamista ilman erillisiä vahvistuksia seinärakenteeseen. Saatavilla erillis-, WiFi- ja perinteinen mekaaninen ohjaus.

Mondex Teno sivusta.
Mondex Teno seinäkiuas on saatavissa mustana ja rosterisena.
Mondex Teno teräs edestä sopiva sähkökiuas pieneen saunaan.

Mondex Kalla -sähkökiuas tuo pieneen saunaan ison kiukaan edut

Mondex Kalla on seinään asennettava lattiakiuas, joka vie saunasta vain pienen tilan, mutta tuo pieneen saunaan ison kiukaan edut. Kalla sopii täydellisesti pieneenkin saunaan, jossa halutaan nauttia kauniista muotoilusta ja ison 80 kg:n kivimäärän tuomista pehmeistä ja mehevistä löylyistä. Aukotetun ulkovaipan ansiosta voit vaihdella löylyn laatua lempeästä ja kosteasta kuumempaan heittämällä löylyä eri puolille kiuasta.

Mondex Kalla 6,6 kW sopii 6—9 m3 kokoisiin saunoihin. Pilarikiukaat eivät usein sovi kaikkein pienempiin saunoihin kun suojaetäisyydet jäävät liian pieniksi, Kalla on kuitenkin tässä poikkeus. Suojaetäisyydet eteen ja sivulle ovat vain 100 mm.

Kalla kiinnitetään paneeliseinään, mutta kiukaan paino on sen omilla jaloilla, jolloin seinään ei kohdistu painorasitusta. Tämä lisää asennuksen helppoutta ja turvallisuutta, sillä seinään ei tarvitse ylimääräisiä lisätukia. Kallan voi joko asentaa vapaaseen tilaan, tai upottaa lauderakenteeseen, jolloin lauteille jää entistä enemmän tilaa ja sinä saat vapautta saunan suunnitteluun. Upotuskaulus saatavana lisävarusteena sekä rosterisena että mustana. Saatavilla erillis- ja WiFi-ohjaus.

Kalla musta sivusta. Sopiva sähkökiuas pieneen saunaan, jonne halutaan ison kiukaan edut.
Mondex Kalla on saatavana mustana ja rosterisena.
Kalla rts edestä.

Valitse myös kiukaan ohjaus tarpeidesi mukaan

Mondexin valikoimasta löytyy kiukaita perinteisellä mekaanisella ohjauksella, erillisohjauksella sekä WiFi-käyttöliittymällä. Kun valitset kiukaan joko erillisohjauksella tai WiFi-käyttöliittymällä saat pienen saunan suunnitteluun vielä hieman lisää vapautta, kun pystyt upottamaan kiukaan lauderakenteeseen. Erillisohjaimen voit sijoittaa oman mielesi mukaan saunaan, pesutilaan, pukuhuoneeseen tai vaikka valokytkinrasiaan, joten kiukaan luona ei tarvitse kyykistellä. WiFi-kiuasta taas ohjaat etänä sovelluksen avulla esimerkiksi älypuhelimella!

Mondex WiFi tarjoaa saunomiseen myös muita käteviä ominaisuuksia helpon etäohjauksen lisäksi. Voit esimerkiksi tarkistaa lämpötilan ja päälläoloajan suoraan sovelluksesta, seurata sähkönkulutusta ja saada muistutuksen kiuaskivien vaihdosta. Sovelluksessa voi myös ylläpitää hyödyllistä saunapäiväkirjaa.

Kaikki Mondex E2-mallin kiukaat ovat saatavilla myös WiFi-versiona ja halutessasi voit päivittää nykyisen E2-mallin kiukaasi WiFi-versioon erillisen päivityspaketin avulla. WiFi-kiukaat ovat saatavilla jälleenmyyjiltämme ympäri Suomen sekä verkossa. Kaikki Mondex E2 -mallin kiukaat ovat myös muunnettavissa yhteensopiviksi uuden WiFi-sovelluksen kanssa. Päivityspaketti E2-kiukaan muuntamiseksi WiFi-kiukaaksi on saatavana varaosaverkkokaupastamme.

Katso myös muut saunaasi sopivat vaihtoehdot valikoimastamme kiuasvalitsimen avulla!